Outing kami.

By Saturday, July 16, 2011 ,

After several considerations. Me decided to bring the kiddos to the BIRD PARK. Rasenye, ini kali ke 3 utk Hannah. Kesian kat anak2 sebab 5 days terperap kat rumah. Asyik2 gi GIANT jer kan. Initially, nak bawak pegi shopping complex. Amcorp Mall. Nak survey baju raya. Tapi, today got big event called Urbanescape2011. Confirm parking penuh. Cancel la. Perhaps, boleh pegi next week. At least, kat sini, boleh la Hannah main kejar2 bird bagi bird and fish makan sambil papa test camera baru. Ahaks!. Ingat papa tak nak pegi sebab tak sihat. Slightly fever + flu + cough. Tapi, bile dengar jer nak pegi Bird Park terus concide nak ikut. Hehehehe. Ok la jugak. Baru la ONE FAMILY gitu.

By that time sampai dah pukul 10 lebih. Ramai pulak orang esp toddlers yang rasanye ader programme ngan kindygarten masing2. Tapi, tak der la kena beratur lama nak beli tiket. Tiket untuk 3 orang adult..RM60.00. Kids below 12yrs old free of charge. Hannah sangat excited pada 20min pertama sahaja. Bila dah letih jalan, mula la nak mintak dukung. Mama nak dukung? no way! berat woohh...15kilo!. HAHAHA. Terpaksa tukar2 dgn bibik and papa gilir dukung Hannah. Anak dara ku ini memang MANJA terlebih. Sabo jer la kan?.

Part yang Hannah suka, bagi fish and bird makan. Suka sangat die. Food dah habis pon suh beli lagi. Isk, malas nak layan. Kami balik kol 11.50am. Lunch tetap di rumah. Masak kari ayam and sambal terung. Ok-dokie, jom layan gamba!

Teringin actually nak amik gambar dgn parrots nuh. Dok tengok sample gamba.
Mama is feeding the birds and Hannah just watching. ( Masa nih dah letih). That's why she doesn't bothered pun!
Umair yang leka tengok sekeliling.
Subhanallah...cantik kan?
Tu dia, gaya menaburrrrrr.....hahaha..sib baik tak masuk dlm kolam tuh.
Time nih, Umair tengok air terjun kat blakang tuh. Hannah dah malas nak senyum. Siap angkat kain lagi. Sabo jer la
yesszzaa!!! dapat jugak amik pic with all those parrots. Baik jer, tak kena gigit though abang tuh cakap, sometimes die buat hal gak. Hehehe. RM15 utk 3 orang. Tapi ok la, ni kira satu family. Abang yang amik kan gamba nih pon tak berkira sangat. Pakai camera sendrik pun die bagi and click la banyak kali pun, Die tak charge lebih. But seriously, I think...RM15 is too expensive kan?. Mentang2 la tourist ramai.
Tengok!. Baby tua jadik koala nak dukung. Semua anak2 mama masam. Time nih Umair dah lapa. Masuk keta tros minum susu. Heheheh.... Okla, dari duk umah je rkan. Esok mama ader kelas baking. Tak sabar rasenye.

You Might Also Like

1 comments