Al kisah Indian Vs Chinese

By Friday, November 02, 2012 ,

Bukan racist yer..just nak story yg last weekend we all ke La Chapell nak cari ayam and bahan-bahan makanan lain. Kat sini area india. Most of them rasenye from Sri Lanka. Ade fews yg pakai saree. Nih gamba dlm Metro. Kami dari Porte Maillot amik M1 and turun kat M8 ( charles de gauile etoil) and tukar tren untuk ke La Chapell.

Sampai stesen La Chapell, terus ke kiri untuk ke kedai runcit Gopal. :)
Macam-macam bahan masakan india ada dijual. Termasuk bwg merah yg kecil tuh. Rempah ratus, cili kering, milo, horlicks, asam jawa, pewarna kek ade tanda halal lagi.
Balik dari La Chapell, singgah dulu di Palais de Congress. Masuk GAP sebab ade SALE!. Papa beli jacket and mama paw glove sepasang. Hannah lenguh berdiri lama. Sementara tunggu papa pilih saiz jacket. Posing jap kat kerusi nih. Hehe
Lepas masuk GAP, teringat pulak roti dah habis. So, singgah supermarket dalam tuh jap beli roti. Lagi sekali posing ngan mama bersama glove baru. :) Ade kedai jual roti and maccaroons.
Belum pernah try maccaroons kat sini. Kat Malaysia pun belum jugak. Ramai kata manis, tapi tak tau pulak sebab tak penah try. On the way balik, cuaca sangat menarik. Matahari terik memancar, silau. Tapi udara tetap sejuk.
Ok, nak tengok hasil shopping di kedai.runcit Gopal?..ini die :
Sekian utk kisah outing ke La Chapell. Next entry will be updating on the china town. :)

You Might Also Like

0 comments