Hadiah dari opah!

By Wednesday, December 12, 2012 , ,

Mak dan ayah ada pos ole-ole yang dibeli di Makkah untuk Hannah, Umair dan Uwais. Parcel ni rasanya dah smpi awal, tapi sebab kami semua ke Switzerland, maka surat lain pula menyusul. Surat dalam bahasa french. Maka, jenuh la translate. Email dan hantar tapi tiada balasan ( email tu dlm french. Senang jer, Sebab ade google translation). Tunggu few days but still.no response. Ended up, i have made called and according to them..address salah. Hurm..takperla, dah bagi latest address so dia cakap dia akan send balik. Itu last week punya story. Isnin dan semalam still no news so, tadi pagi called lagi sekali. Bagi track number and parcel tu dah ada kat branch Neuilly Sablon 10hb. Alhamdulillah..ingat tak sampai dah. Hari ini cuaca bagus. Sunny , but yet it was damn cold. Tak silapnya, pagi tadi -5 degree. Sakit hidung nak bernafas. Macam ni rupanya winter. Tak best langsung!. Kulit kering, jadi gatal..lawan garu ngan che abe. Bibir kering, merekah..sakit. Jari jemari pun kebas kat hujung kalau lama sgt kat luar. Itu pakai glove, kalau tak pakai..tak tau la nak cakap ape. Melalut pulak..jom layan apa mak sy bagi kat budak-budak tuh.

And the most valuable thing that we will treasure..definitely this note :
Jasa, pengorbanan mak pasti tiada galang ganti. Mak sayang dan ingat sangat kat cucu dia. Selain dari pakaian, kopiah, kismis, kurma dan minyak atar. Ada inai instant untuk Hannah. Suka la dia. Petang tadi dah pakaikan kat all her fingers hands. It only took 30min to let the inai dry. Itupun jap2 tanya how long to wait?..lagi lama tunggu lagi merah. Tapi sebab dia dah tak sabar nak tengok hasil, so 30min dah cukup. Merah jugak. Sengih la smpi telinga. Hehehe.. Thank you so much mak!..walau mak saya tak pandai guna whatsapp, ym, skype..tapi cara tradisional ini lah yang paling terkesan. Selain doa yang saya pasti tak putus-putus dari mulut beliau. Rindu nya kat masakan mak!.

You Might Also Like

7 comments

  1. oh..sedihnye baca surat ni. simpan la baik2. waktu ayom sedih, mu'az nampak n dtg dekat n tanye.."hm...umi..umi..umi sedih? hm...mu'az pon sedih!!!" (mu'az mmg pandai menambahkan perisa dalam situasi..^^
    unta ada kan? mu'az tunggang unta tu..n walidnye tukar lirik unta nyanyi...'berat nye...beratnye...beratnye mu'az ni..' haha. telinga unta mu'az da putus sebelah. x sampai 2 hari ..tapi, unta tu masih bole nyanyi walaupun da kena sepak terajang.

    hannah umair n uwais sangat comelllll ^^ ingat maklang tau

    ReplyDelete
  2. fadhly cakap..comel jer mak tulis nih.

    Unta bateri nya hannah dah kluarkan satu..bile.tanye why, dia cakap bising. Erk.

    Umair.main unta tuh lagi..lawan ngan turtle ngan car die. Getah yg dekat kepala unta tuh dah cabut. Mak siap bagi bateri siap2..maybe takmo kitaorg susah2 nak cari bateri.

    Surat tuh ade lagi..ilang pun takper sebab dah amik gambo and jelas sgt apa yg mak tulis. Sayu jer baca. Hari ini Hannah inai kat kaki pulak. Pastuh mintak lukis star and flower kat kaki dia. Pastuh nak kencing pulak. Nasib la, angah suh tahan. Hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha. lawak hannah. nsb baik tak terkencing... ha'ah. mak ckp mak buh bateri n ayom igt lagi alim gelakkan mak sbb rase lawak bile mak takot bateri kat perancis x sama mcm malaysia...n ayah ckp nanti berbunyile wkt scan tuhh..tu le x mau nanye dulu.. kata ayah..hehe. esok blk kampong.

    ReplyDelete
  4. hahahahaha......lawak nya!!!! bateri. kat sini sama laaaa....banyak jer. Hallooo..ini frace ok? bukan Uganda..erk! hahaha

    ReplyDelete
  5. i am touched with the letter.
    n

    cerita2 angah, ayom, hannah n mak ayah memang lawak
    paling best lagu baru untuk muaz..hahaha
    yazid pun selalu humming lagu tu untuk mus'ab sebab liriknye sebab kitorang tak tahu.hehe

    acik, JB

    ReplyDelete
  6. cantik sangat hannah dan jubah tu, umary n uwais pun comel..nanti acik nak pos gambar ni ke rumah lah bagi mak ayah tengok.hehe

    ReplyDelete
  7. owh..so sweet Acik!. Today Ayom balik kg and she said wanna show those pic to mak. Forgot to ask her. Rindu Mus'ab.

    ReplyDelete