Jalan jalan ke Place de concorde

By Wednesday, February 06, 2013

Assalammualaikum! So we went to Place De Concorde after pegi survey handbag kawan di Balenciaga. Dekat jer from our house. Naik M1 turun dekat Concorde cuma lupa la sortie ape. Hehehe.. We were enjoyed the ferrie wheels experienced although the ticket is quite pricey for less than 10minutes rides. Rasenya..3 kali pusing macam tu. They charged euro10 for adult and euro5 for kids. Umair yg 2 yrs pun derang charge. Mensyekik sungguh!. Nak tanye lebih-lebih susah since they only parlez Fraincais..kang kecoh pulak. Sudahnya..bayo jerla. Enjoyed la gak..dapat tengok Paris dari atas and the best part is..the weather was bright and sunny but yet..sejuk ketor. Brrrrrr.... Gayat gak laaaa..tapi control sebab dengan anak-anak. Alaa..lagi pun budak-budak tau seronok jer kan?. Tak takut pun. Hehehe.. Lepas layan ferrie wheels..than gi jalan ke jardin (garden) kat depan tu jer. Lepak jap atas kerusi sambil layan itik-itik kat dalam kolam tu. Kemain! kat kampung siap kejor itik masuk dalam reban. Hahaha...

The view from the exit of Concorde station

Tu kolam tempat lepak and ade itik-itik berenang

Silau..sepet mata menahan pancaran matahari, Angin kuat...swossshhhhh...hahah ( ade soundtrack)

Buat-buat tak gayat. Malas nak tengok bawah.

Subhanallah..cantik lukisan ALLAH SWT kan?..the clouds...

Sebab masa ni rendah..boleh la pandang bawah. :)


Kat Paris nih banyak betul statue. Macam-macam gaya and ghope.

Menuju ke kolam


Syok memasing layan angin sejuk and itik-itik yang berenang.


Ok, habis entry jenjalan ke Place de Concorde. Banyak lagi tempat dalam Paris yang kami belum pergi. The clock is ticking. Kena buat list mana yg dah pegi and tak pegi lagi. Next? InshaALLAH...Grande Mosque Paris. :)

You Might Also Like

2 comments