London_ Day 1

By Thursday, February 21, 2013 , ,

Amik bus num 43 from our house to Gare Du Nord.
Satu jer luggage, bag longchamp isi makanan, my sling bag isi passport, compact camera, wallet while hubs bring his bag pack isi SLR and bende2 lain

Menunggu dengan penuh kesabaran. Cuaca Sabtu lepas sangat best!. Selalu mendung ngan hujan jer lately.
After 30min dalam bas. Finally sampai ke Gare Du Nord. Dalam bas Hannah asyik tanya brape lama lagi nak sampai. Letih nak jawab. Boring katanya pastu campur pening sebab bas banyak stop kan.
Before nak boarding train. Kena isi form kat British Custom. Tanye full name, dok kat mana nanti kat UK, brape lama..haishh..kena isi 5 form semua. Kalut gak la sebab macam dah lambat since mereka adalah rakyat yang sangat punctual. Tertinggal train nanti naya!. Haha.


Dah dalam train. Kami dok sebelah menyebelah. Sumer dapat seat except Uwais and Umair. Uwais tu tak dok diam lagi la sebab die bau makanan and dok tengok org sebelah makan. Sian die..terkunyah-kunyah and tengok jer kat minah tuh makan dengan harapan minah tuh offer sket kat die. Jangan harap la ! hahahaha...
Boring dalam train. Posing dulu. Macam biasa..tanye bila nak sampai. Adoii!
Layan pemandangan
Dalam Eurostar train. Economy seat .


Stop jap kat Cath Kidston nyer kedai. Kalau kat Paris , Longchamp glamour kat UK..brand nih glamour. Saja tengok-tengok. Semua nya motif berbunge2..very english style!
Posing dulu macam biasa before cont the journey. Since travel hari weekends so banyak tube line derang closed. Nasib baik dah google awal-awal so tau la which tube kena amik and pastuh kena naik bas pulak,

Tunggu bas num 148. Banyak sangat bas and semua jenis 2 tingkat.

Lepas check in kat hotel, rehat jap makan bekal berupa nasi ngan ayam masak kicap. Kebulur sangat!. After solat turun jenjalan kat Kengsington Garden. Dekat jer..depan hotel.

layan Swan sambil menikmati udara segar dan nyaman. Uhuk!

Besar sangat garden derang nih. Budak2 mmg suka la berlari. Letih nak kejar. Umair pun takmo dok dalam stroller

The most awaiting agenda adalah makan di Malaysian Hall. Memang saja booked hotel dekat dgn Malaysian Hall. lepas gian nak makan kat sini. Rindu sangat kat Malaysian's food.Harga pun macam kat Malaysia cuma dalam GBP.

Husband punya dinner. Teh Ais ngan nasi lemak ayam! perghhh....sedap betul nengok nyer. Hahaha

Hannah order nasi ayam
Laksa ..my food. Sedap ! memang tak sia-sia makan sini.
Before balik ke bilik. Kitaorg jalan-jalan kat area tu. Nak beli souvenir.
Kat kedai nih jual barang Malaysia and Singopore. Maka, belila sup bunjut adabi dan maggie asam laksa. Kicap kipas udang pun ade!
Ini bilik kami. Triple room. Time ni nak tido dah. Sumer golek-golek. Ok, Sambung next entry. :)








You Might Also Like

5 comments

  1. org yg kat mesia ni pun teliuq tgok laksa london akak! mcm pekat je kuah dia..acane tu..haha.

    ReplyDelete
  2. aah lah..mcm sedap jee laksa tu :)

    ReplyDelete
  3. wahh best2...telepas rindu dendam nak makan masakan malaysia kat kedai kan...roti canai ade tak tu nany heheheeh...kalo lieya, tu dicari dulu ekeekekekeke

    erm dpt peluang kedai jual barang malaysia harus borong tu....lagi2 bahan masakan kan....

    ReplyDelete
  4. pergi ke liverpool anfield, ambik gambo ok

    ReplyDelete
  5. LIYANA & CB : yup..mmg sedap laksa die!! Terbaik! Owner die macam org belah utara sebab die cakap slang utara

    LIEYA : Hahahaha...ade roti canai tapi yg segera punye..Frozen tu ha..boleh la..tak leh lawan mamak..hahaha

    ABAng : Tu agenda lain kot..hehe

    ReplyDelete