Jalan-jalan cari makan Part 1

By Wednesday, March 06, 2013 , ,

Assalammualaikum!

This entry is to share where is the HALAL restaurant or cafe in Paris. Mana la tau kan, ada rezeki korang sumer dapat jalan ke Bumi Perancis nih. InshaALLAH, lepas ni, I'll share all the HALAL cafes that we had tried so it can beneficial to you!.

This is a Pakistani's food restaurant and located near from the Anvers Metro Station. I think, dlm 5-10min of walking distance. The name of the restaurant is PALAIS DE HIMALAYA. Website : www.palaishimalaya.fr





 Hiasan memang ala-ala middle east. Cuma, the space is quite small. Luckily, we came during weekdays and memang kosong. Maka, kami conquer 2 tables. Meja sebelah tu, letak gelas-gelas and cawan kaca derang. Maklumla, dine in with small kids agak mencabar. Tak pasal-pasal ada yang pecah and kena ganti pulak.
Mon Mari (my husband)  dish : Cheese nan yang dimakan bersama Tandoori Morgh and yang kat atas tus segala jenis sambal derang and tak makan pun. Sibuk suap untuk anak-anak and just be more alert every second takut terjatuh anything from the table. Meja pun sempit...susah nak makan. Heaven kalau tapau semua makan kat rumah. Hehehe... While for me and kids : Nasi kosong tapi derang guna brasmathi rice,  chicken korma and lamb curry kot nama dia tapi memang sedap sangat!. Untuk air..order Lassi Mango and Lassi Ros ( yang ni mcm sirap bandung ). Both air ni bagi 5 star!. If you guy come to Paris and makan kat kedai Pakistan/India and if you spot the Lassi inside their menu..Please order! Tak menyesal..sebab sedap bangat!.
Total makan untuk kami semua :
Euro50. Itu termasuk free keropok and free air kosong satu jug. Hehehehe..
Area Anvers ni ada few lagi kedai makan halal. InshaALLAH, I'll do another review and details when we come again to Anviers. Tu Church yang jadi tarikan tourists gak. Please avoid those ppls yang berkulit hitam dan ramai kat depan merry go round tuh sebab derang nih pengepaw yang ganaz..lagila, kalau kita nih tourist.


Apart from Halal cafes in Anviers. I would strongly recommend you guys come here to buy souvenirs. Memang very cheap if compare to high end area like, Champs Elysees and di tgh kota Paris.Kedai jual barang bundle pun banyak. Seronok jugak ke Anvers.

Finally, this is the address of the location for the Himalaya Restaurant :

2, Rue Briquet, 75018 Paris

And oh yes! they also make a delivery. Nanti check website derang eh!


Thank you for reading this entry



You Might Also Like

2 comments

  1. cantik la kedai tu nany...esklusif betul...

    lega tekak kan dpt makan makanan asian.....rindu woo nak makan makanan pedas berempah ni kan....

    ReplyDelete