Tokyo IQRA' International School

By Thursday, January 01, 2015 , , , , ,

Assalammualaikum

Kelmarin, kami dapat menjejaki IQRA' Tokyo International School. Naik JR cuma 1 station from our house. Turun di Koiwa station and jalan kaki dlm 20min.OK la, tak rase jauh sangat sebab stop 2 kali and jalan slow slow jer. Appointment on 2:30pm tapi kami sampai awal 25min. Since, now winter and new year vacation around 1 week so, murid murid pun takde. Alhamdulillah, admin yang entertained kami pun datang awal so tader la kami kena tunggu lama. :)

Sekolah ini actually baru launched last year and total murid yang ader is from KG1 (Kindergarten 1) smpi G2 ( Grade 2 ) ada dalam 50 orang. One class around 12 pupils. Sekolah ini aku rasa derang buat atas usaha mereka sendrik. Bangunan pun rumah banglo yg diubah suai jadi sekolah. Tader la besar sangat. Ade 3 tingkat. 1st and 2nd floor bilik darjah , prayer room and atas sekali ada hall kat luar yang luas untuk assembly purposes. InshaALLAH, by next year they will rent another building since the students is expanding.

Untuk subject pulak, they based on Cambridge International Examinations, UK. Curriculum for grade 1 until grade 6 :

1) Primary English
2) Primary English as a second language
3) Science
4) Mathematic
5) IT

And few additional curriculum is

1) Islamic studies - How to read Al quran ( macam buku IQRA' kat Malaysia, Sirah, Fiqah and Tauhid)
2) Japanese language - depends on english language skillness of the students. Derang kena master english dulu then baru boleh proceed ajar bahasa jepun since their medium teaching is in english.
3) Drawing
4) Social geography

Every week akan ada test for each of the subjects and every 4 months ( sem ) ade exam. Untuk transportation, pihak sekolah akan sediakan. According to them, they already have students to be pick up at Shinkoiwa area ( our place ). So, there will be no biggie at all for the transporation.

Uniform pulak, they only wear a Tshirt and Cap. But masih dlm proses. School hour is from 9am until 3pm. Lunch break will be at 1pm and it is a must for the parents to provide a food for them. Everyone will eat inside the classroom since the school don't have a canteen as well (mcm public school kat sini jugak) .

Kasut, beg sekolah, buku teks/latihan, uniform, snacks tidak termasuk dalam yuran yang dieberi.Roughly, termasuk transportation, aroun RM1700 per month. Agak pricey tapi kalau compare dengan International school yang lain, yang ni adalah antara yang termurah.

Menurut derang lagi, Malaysian is the 2nd highest number in their school after Bangaladeshi. Well, smpi skrang masih belum dapat buat keputusan nak antar Hannah ke sekolah mana. Both ade pros and cons. If hantar public school, ade skill lain yang takkan diajar di mana2 International school kat sini or Malaysia. Cuma nanti, Hannah akan left out jap bila balik Malaysia. If hantar IQRA school memang Hannah akan lagi senang adapt sebab education system ala2 Malaysia and bahasa pun , InshaALLAH, tade masalah. Cuma, agak pricey yuran dia. Mungkin juga boleh save that money and spent lebih kat Malaysia untuk recover balik apa yang dah tertinggal tu.

May ALLAH SWT make our matters easy and show us the righteous path. Aameen. So hereby is the link on the school if you guys wanna find out more and some pictures too :

Classroom of grade 1

Prayer room








Inside the Kindegarten classroom

A spacious assembly area located at the 3rd floor of the building


In front of the school





You Might Also Like

0 comments