Bento tema haiwan

By Thursday, September 17, 2015 , , ,

Assalammualaikum w.b.t

InshaALLAH, esok kami semua akan ke Seoul , Korea selama seminggu. Doakan keselamatan kami nanti kat sana eh. Selamat pergi dan sampai. Nanti bila dah balik Tokyo, saya kongsikan tips dan kisah pengembaraan ke Korea bersama anak-anak kecil.

 Entri kali ini, ialah hasil bento untuk minggu ini. Ala kadar, semoga dapat menjadi inspirasi untuk ibu-ibu di luar sana ;


Tema hello kitty. Ikan merah tu sedap sangat goreng dengan minyak yg sikit. Senang jer nak buat, letak garam and kunyit pastuh goreng. Heheh.. 

Dalam nihongo / bahasa Jepun..arnab dipanggil 'usagi'. Hannah suke sgt kalau makan beras jepun ni. Memang licin la selalu

Nasi goreng still guna beras Jepun. Hari ni Hannah ada school visit National Museum of Nature and Science , Ueno. Siap bawak alas tempat duduk lagi nak makan ramai-ramai kat park . Tapi hari ni hujan dari pagi. Tak tahula ape ceta tu .
Itu jer untuk entri hari Khamis.

Thanks for reading peeps!

You Might Also Like

3 comments

  1. kreatipnya bento dier..suker suker..
    beras jepun rasa camaner nanny..sticky tak?

    ReplyDelete
  2. cantiiknye nany...comel ...nak makan pun sayang...anak2 mesti excited buka bekal tiap ari kan.... ape laa watak yg ade dlm bekas ari ni heheheehe....

    bestnye pi korea...nanti snap pic byk2 tau.... share pic, tips n story.....

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhhhhhhhh..nany mmg kreatif la..pandai bentokn mknn anak2..i loike :)

    rezeki awak ye jln2 korea..bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..antara negara yg saya tringin nk pegi jugak hhhuuuu

    nnt jumpa runningman tgkp gambo tau hhhaaaaaaaaa

    ReplyDelete