Cerita di Everland

By Monday, September 28, 2015 , , ,

Sampai jer Everland, pegi terus ke ticket office untuk foreigner. Tak perlu ikut beratur panjang kat entrance biasa tu. Sebab ade special price untuk kita. 


Bawak voucher and passport kat kaunter ni. Tak yah print pun takper, just tunjuk yang softcopy from hp .Donwload dari website Everland.
Ni la rupa voucher die. Next time, kalau korang nak pergi masuk dulu website derang and boleh check kat situ apa offer yang tgh ada.

Bila dah dapat tiket, map and show schedule, then boleh beratur  untuk masuk kat dalam.
Posing dulu kat sini
Masa ni Halloween theme. Jadi banyaklah props and decoration ikut tema Halloween ni.



1st stop kami dalam ni. Jauh gak menapak. Masuk ke dalam lagi. Zootopia ni besar sangat. Macam-macam ada. Kami pun tak habis round dalam ni.
Kalau ade anak-anak besar ni, sesuai bawak masuk sini sebab nak naik bende lain kena beratur plus Uwais yang kecik tu selalu tak lepas tinggi die.




1st show yang kami layan. Best sangattt!!! kitaorg pun terhibur tengok. Sgt interactive. Game binatang yang kelako. Contohnya, ayam lawan lawan lari dengan penguin ke ape ntah. Manusia lawan lari dengan anjing. Parrot lawan antara satu sama lain bawak bola. katak lawan lompat sape lagi jauh..hahaha..kelakar wehh.. Pandai derang!
Next trip, masuk sini pulak. Layan craft. Nenek-nenek kat sini pun gigih tau nak main and enjoy Everland ni
tengah beratur, untuk masuk ni, tak perlu extra tiket. Tunjuk je tiket entrance tu.


Ni masa kami dah sampai. Dalam tu tak dpt nak amik gamba sebab arus agak kuat..kang terjatuh lak kamera dalam tuh..hehe..tapi hubby sempat amik video. Thrill gak! kiri kanan nanti ade replika gajah, harimau, ular. Dalam 5 min kot naik bende ni.
Next ..layan show Madagascar and the gang. Bahasa memang Korean 100% tapi ade subtitle kat atas screen. Ada unsur2 K-Pop di situ yer...huwawawa
Show dah habissss!!!
 Lepas tu kami ke sini pula
Tak der besar sangat dalam ni. Tapi still best sebab boleh cuba bagi burung burung ni makan
Makanan burung 1,000won sepeket

        Pandai kakak bagi burung makan. Boleh jadi zoologist la pasnih..eh!
Lepas tu layan parade pulak. Staff die mmg jaga keselesaan sumer orang kat sini. Tak dibenarkan berdiri kat depan ni sebab nanti kacau orang lain kat belakang nak tengok.


Posing jap dengan gang bas sekolah Madagascar ni :)
Tunggu parade show habis nak cross the road menuju ke spooky house
Masuk sini pun guna entrance ticket jer
Dalam spooky room ni, gelap..susah nak amik gambar. Ini jer gambar yang jadi..hahahahah...
On the way ke Magic Land
Outdoor playground dalam Magic land
Nak main kat sini pun kena sukat ketinggian jugak. Nasib budak kecik ni lepas. :)
Dalam ni, Hannah jer nak try masuk. Tapi biasa-biasa jer , macam dlm indoor playground kat Giant jer. Hehehehe..
Ni la dalam ball house tu


Suka sangat design outdoor playground dalam magic land ni. Cantik! 



Magic land tu perhentian terakhir kami before cari aiskrim and beli souvenir kat sini
Playing around with the toy
Makan aiskrim dulu
Berlakon jer sebenarnya. Hehehe...

Dah sampai kat tempat shuttle bus. Layan kopi barista satu round .
Good bye Everland ..annyeong Everland. We do enjoyed our trip there. :)





You Might Also Like

2 comments

  1. bestnya Nany jalan2 bawa anak2..
    Selamat Hari Raya Nany...

    ReplyDelete
  2. BEST2....seronok tgk gambar2 nany...rase mcm kat sane plak.....

    sonok dok negara org kan...byk berjalan luas pengalaman.... sebelum balik malaysia kene pulun jalan sakan heheheheeh.....tu laa skrang kan dah nak start halowen ..sana sini deco2 tu kan.... kalo yg horror tu horror betul...dah le lieya ni penakot hahaahahah

    ReplyDelete