Halal bbq lamb di Seoul ( Yang Good Korean BBQ Lamb Restaurant )

By Sunday, September 27, 2015 , ,

Jalan jalan cari makan seterusnya..di restoren halal bbq lamb. Cara nak ke sane dari apartment kami :

Anguk Jongno 3 (sam)-ga transit at Seoul Nat’l Univ of  – line 3
Seoul Nat’l Univ of to Yeoksam – Line 2 (towards Gangnam )-line 2

  • Dari Yeoksam subway station, keluar Exit -6
How to get to Yang Good from Yeoksam subway station exit 6
 
  • Teruskan berjalan sampai ke  penghujung blok deretan bangunan tersebut and ada simpang-4.  Masa ni  restoran KFC kat sebelah kiri korang. Then,  belok kiri dan terus kan perjalanan.
  • Jalan terus sehingga anda sampai ke simpang pertama yang boleh belok kanan, ambil jalan ini ( jalan ni macam sibuk sket untuk cross and no traffic light or zebra crossing) so, extra careful for those who come with small children ok?
  • Jalan lagi sehinggalah sampai ke lorong pertama sebelah kiri korang . Belok kiri ke jalan Nonhyeon-ro 95- gil.


Appetizer as usual...kimchi and satu lagi tuh 1st time makan kat Korea. Salad kubis yang sangat sedap. Sampai ahjuma tu tambahkan lagi. Free of charge rasenye. Die bagi 2 set hidangan ni untuk kami malam tu
 Sesi pembakaran pun bermula
 Tengah check daging dah masak ke belum
 Sedap sangat bbq lamb ni. Lagi syok kalau layan  masa musim winter.    
 Sejuk-sejuk kat luar masuk sini boleh makan sambil panaskan badan. Hehehe...
Masa kami sampai , ade few Malaysians dah kat sane. Lain tuh, Korean lepas balik keje kot. Kitaorg order 2 jenis daging..lupa la ape nama die..tapi both boneless. Disamping itu, aku add on lamb soup die. Nasi memang die akan bagi siap2..tapi tak silapnya satu mangkuk jer..terpaksa add on lagi semangkuk sebab budak-budak  ni kelaparan. Air standard air masak. 

Range price harga bbq tu start dlm 18,000won ( depends kat jenis daging tuh and part mane ) . Total sumer adalah 46,000won / RM170.00. Kalau nak try camne rase nye..silalah datang ke sini.

Info lain ; masa beroperasi adalah dari pukul 4:00pm hingga 2:00am

Thank you for reading peeps!



You Might Also Like

0 comments