Musolla dan makanan halal di Pulau Nami

By Sunday, September 27, 2015 , , ,

Musolla dan restoren halal ni dekat satu deret bangunan yang sama dlm BAPLEX building.  Senang jer nak cari. Bila sampai sana, jangan lupa amik map since dalam tu sumer info ada. Basically, both places ni ada kat tengah-tengah pulau.

Musolla prayer room which is located kat tingkat atas. Masuk jer sini and follow the signboard. Kat tingkat bawah pula ada indoor playground and library.

Follow jer sign ke Musolla tu

Unik, ceria  dan cute jer decoration kat sini
Prayer room kat sini lengkap dengan semua kemudahan untuk kita solat. Lagi satu, derang dah siap asingkan untuk lelaki dan perempuan. Best kan?

Lengkap dengan telekung and Al-quran. Terima kasih sangat kat hamba ALLAH yang bagi idea and buat jadi macam ni. :)
Kalau lapar, boleh pegi makan kat Halal Asia Restaurant. Selang beberapa pintu jer dengan musolla ni. 


Luas juga restoren ni kat dalam. Meja pun banyak.Sangat sesuai untuk makan dengan family.
Aku order yang ni. Rindu nak makan char kue tiaw. Tapi ni version ade daging. Sedap and portion die pun banyak gak

Set nasi putih and daging black pepper. Daeebakkk!!!

Hannah punye actually nasi goreng vege tapi lupa nak snap gamba. Nanti die bagi sup telur sekali, tapi telur putih jer kot sebab tak jumpa egg yolk dalam sup tu :)
Air kat sini cuma ade sprite or coke. Air wajib dtg sekali dengan makanan is air masak . So, kami minum jer air masak tu. 

Total spent untuk lunch kat Asia Halal Restoren : 37,000won / RM137.00

You Might Also Like

0 comments