Tips ke Pulau Nami

By Friday, September 25, 2015 , , ,

Senang jer nak pegi Pulau Nami ni walaupun ada banyak cara nak sampai ke sana, kami pilih cara yang paling flexible dan mudah.  Ini cara yang kami buat :
Anguk towards Jongno 3 (sam)-ga transit at Jongno 3 (sam)-ga  ( line 3 )

Jongno 3 (sam)-ga towards Jongno 5 (o)-ga stop at Cheongnyangni ( line 1 )


Exit 1 (near Lotte Mart)


Get on ITX from Cheongnyangni towards Cheongchun and stop at Gapyeong ( Travel time :40min)


From Gapyeong Station, take a taxi to Namiseom parking lot. (Travel time: 10-15 min).


Take the ferry from
Namiseom Dock to Namiseom Island. (Travel time: 5-6 min) 

Tips :

- Make sure korang punch out tiket subway before masuk ke kawasan ITX.

- Booking ticket online ITX untuk  ke Gapyeong sebab takut penuh. Especially, time weekends. Kitaorg booking ticket untuk pergi jer, balik beli on the spot sebab tak sure nak spent bape lama kat situ. Nasib ada lagi seat walaupun duduk asing-asing. Tapi , Korean baik sangat...cakap jer nak duduk sekali dengan anak, InshaALLAH derang bagi. Boleh booking paling awal sebulan sebelum departure date. 

Kalau nak buat reservation boleh click kat sini :  http://www.letskorail.com/ebizbf/EbizBfTicketSearch.do


Make sure korang lepas gate ni dulu then, naik lift ke tingkat 3 untuk tukar e-ticket ITX kat kaunter


Tengah beratur nak amik tiket. Jangan lupa bawa passport yer


Yeayyy!!! train dah sampai.


Tiket yang kita beli tu ada seat number siap. Selesa dalam train ni, macam shinkansen jugak.
Nanti ada staff die jual air la, biskut and telur rebus dalam ITX ni

Ini Gapyeong station dan sila turun kat sini yer. Keluar jer dari sini, nampak tempat tunggu cab. Amik cab tu cakap nak ke Namiseom parking lot. Tak pun cakap jer Nami Island. Dalam 10-15minit sampai. Harga tambang dalam 3000-4000won (RM10-15)


Kawasan parking dan tempat beli tiket ferry and entrance ke Pulau Nami



Harga tiket untuk round trip + entrance : 8000Won (dewasa) dan half price untuk kanak-kanak
Tiket dah beli, jom naik ferry ke Pulau Nami.
Nak tau apa aktiviti boleh buat di Pulau Nami boleh ke sini : Aktiviti di Pulau Nami untuk kanak-kanak 

You Might Also Like

2 comments

  1. Puan kalu children below 4 years ktx ticket no need kan?

    ReplyDelete