Kairo - Hand warmer

By Friday, November 27, 2015 ,

Assalammualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Entry kali ni, nak berkongsi salah satu tip kalau kawan-kawan semua nak berjalan di negara 4 musim semasa musim sejuk. Selain dari bab pakaian lengkap dari serkup kepala, baju berlapis-lapis dan sampai ke kasut ada satu benda menarik yang korang boleh cuba buat.

Ni ha...mempersembahkan.......



Kairo ni ade 2 jenis ; 

1) Haru (貼る (adhesive type) Jenis ni melekat kat baju. Lepas tu korang pakaila jacket. Ikut jer arahan kat situ and please follow the instructions termasuk do's and dont's juga.

2) Haranai (貼らない (non-adhesive, pocket type). Fungsi dia macam handwarmer - boleh letak dlm poket and buat pegang2 kat tangan. Ada 2 saiz, untuk dewasa dan kanak-kanak ribena.

So far ,baru try jenis haranai tu...terbaiklah. Sebab selalu jari jemari ni sejuk kejung..nak amik gambar pun susah. Kalau ade bende ni...lega sket la. Rase suam-suam jer. Nikmat oii kalau berjalan time musim sejuk tetiba ade bende panas pulak. Hahaha..

Kalau datang Jepan, boleh  beli kat Daiso/ convenient store ataupun drugstore. Ada yang jual satu satu, and ade yang jual dalam peket. Lupa pulak harga die brapa. Nanti la update balik kat sini once tau harga.Kalau kat Malaysia, boleh cuba cari kat Daiso yer..sebab pernah terbaca blog sorang ni, die kata beli kat Daiso.

 That's all


O yomi itadaki, arigatōgozaimashita ( Thank you for reading )

You Might Also Like

1 comments