Tips ke Museum Doraeomon (Fujiko-F-Fujiono bijutsukan)

By Wednesday, December 30, 2015 , , ,

Assalammualaikum w.b.t

Untuk sampai ke last station sebelum menaiki shuttle bus ke museum adalah di Nobotori Station. 


Dari rumah, kami turun di Shinjuku Station and follow direction ke Odakyu Line
Teruskan berjalan dan touch in ticket untuk menunggu train di platform #4
Boleh semak jadual next train dalam pukul berapa dengan menggunakan "hypermedia" apps
Yeayy!! train sudah sampai. Train ini menuju ke arah Odawara
Sila turun di sini untuk menaiki shuttle bus ke museum
Maaf, saya tak boleh nak recall exit mana satu, tapi saya cari yang ada signboard buses and Taxis seperti dalam gambar ni.


Turun dari tangga di atas, akan jumpa bus stop.  Tapi bukan yang tu, tengok sket jauh ke depan. Cari bas biru muda yang parking berada di hadapan bangunan seperti di dalam gambar
Info mengenai kekerapan dan tambang shuttle bus ke museum
Sebab bas bertemakan Doraemon dan kawan-kawan. Kawaii desu neh..
Dalam bas masa kami naik dah penuh, terpaksa la dukung si bongsu ni
Shuttle bus ni direct terus ke museum. Kalau stop pun sebab traffic light jer. :) Perjalanan cuma dalam 10minit jer
Bas akan berhenti di hadapan bangunan museum. So, tak perlu nak lintas jalan sumer. Terus beratur tunjuk tiket.
 Tips lain :

1) Semak dahulu perjalan shuttle bus dengan tiket museum pukul berapa sebab masa yang dibenarkan untuk masuk ke dalam museum ini hanya 30 minit. Contoh : Tiket pukul 4:00pm. Jadi..anda perlu sampai di museum di antara pukul 4:00pm - 4:30pm. Kami naik bas dari Notobori pukul 4:05pm

2) Walaupun shuttle bus, tetapi bayaran tetap dikenakan sebanyak YEN210 untuk dewasa dan YEN110 untuk kanak-kanak. (Boleh refer gambar jadual bas di atas)




You Might Also Like

0 comments