Pot luck dan makan-makan

By Friday, February 26, 2016 , , ,

Assalammualaikum w.b.t

Cerita dah lama baru nak upload. Antara aktiviti untuk merapatkan sirraturrahim sesama kami di sini adalah berkumpul beramai-ramai dan makan secara berjemaah.

Macam-macam jenis masakan ada. Memang seronok bila dapat rasa hasil air tangan dari orang lain especially, tema pot luck kali ini adalah masakan 'kampung'. Sedap dan menyelarakan. Sebagai tuan rumah, aku cuma masak nasi, ayam masak lemak dan sediakan air sahaja. Menu-menu lain adalah dari okaasan kat sini. Arigatou gozaimashita!!!

Jom layan gambar


Ini signature dish dari Kak Nadia yang berdarah siam. Sedap sangat..very aunthentic!

Keesokannya pula, kami beramai-ramai ke rumah Kak Nadia  untuk makan-makan. Yang ni bukan pot luck yer..ini memang full  sponsored by Kak Nadia.

Aisha, Uwais and Umair. Geng kat sini
Kak Ija in action
Sebelum meneruskan perjalanan. Kena isi perut dulu la..lapa tak sempat breakfast
Langkah penuh bergaya untuk 'bertempur'
Kesampaian sudah
Nice house , friendly and kind host.
Testing makan keropok wasabi. Sedap!!
Puding cantik dan sedap
laksa Johor! tak ingat bila last time makan. Memang terbaik!
Cap ibu dan anak

Rajin alahai anak bujang

Jangan goreng lama-lama yer takut keras tak sedap pula..hehehe (suka hati jer tolong buatkan dialog)
Layan laksa Johor

Sedapnya lahai

penuh sopan santun akak ni makan :p
Aktiviti lain yang kena buat adalah bergambar beramai-ramai sebelum pulang ke pangkal jalan
Oklah, sekian sahaja untuk entry kali ini. Kena gigih dan kuatkan semangat untuk update cerita-cerita yang dah terlepas.

Thank you for reading!


You Might Also Like

2 comments

  1. Alhamdulillah seronokkan port luck...rasa ukhuwah semakin erat..syukur...

    ReplyDelete
  2. seronok bkumpul ramai2 mcm ni..terubat rindu pd malaysia..

    ReplyDelete