DIY String Pouch

By Wednesday, December 28, 2016 , , ,

Assalammualaikum w.b.t

Mood menjahit yang ke laut dah naik balik ke darat! 😅 Sibuk ape ntah bulan ni sampai Hannah pun perasan "mama dah lama tak menjahit" . Sebenarnya ada benda lain yang tengah difokuskan. Nanti la yang tuh kita cerita entry lain.

Anyway, sebelum masuk beradu malam semalam. Saya sempat siapkan string pouch yang akan diberikan sebagai hadiah kepada art teacher Hannah.

Senang ajer nak buat sebab tengok buku. Cuma, saya adjust kepanjangan dan play with the fabrics. Terapi minda sangat bila dapat match-match kan kaler and pattern. Melayang perasaan ke udara jap! haha! over tauuu~~~

Boleh lah nanti teacher masukkan all pencil colors, markers, magic pen, pencil, pen dan yang sewaktu dengannya.

Dalam sejam setengah jugak buat ni. Termasuk tugas menggosok , bukak balik jahitan yang salah, layan Uwais tengok hasil die buat cupcake from play dough. Kena amik video sebab die nak bagi papa dia tengok. Motif ? papa awak dah berdengkur dah time tuh nak oiiii! hahaha~

Lastly, I hope you will enjoy this small gift yeah ArtsisStudio ArtCraft. We have tried our best and the ALLAH S.W.T do the rest.

That's All and Thank you for reading!


You Might Also Like

6 comments

  1. Cute! pemilihan warna dan corak pun menambah ceria hasil yg dibuat:)

    ps: kakak teringat dulu pergi haji kakak buat pouch utk isi batu utk lontar jamrah macam inilah. utk simpan selipar pun kakak buat juga tapi besarlah sikit.

    ReplyDelete
  2. cumel..

    penah jugak ada niat nak belajar menjahit...tapi tu la..passion menjahit tak tebakor sangat compare dengan passion menulis..hihi

    ReplyDelete
  3. Cantikk! Semalam nampak dah akak post dekat Instagram. Heheh.

    ReplyDelete
  4. Hadiah tak nak. Diberi pecuma nak.

    ReplyDelete
  5. Hadiah tak nak. Diberi pecuma nak.

    ReplyDelete