Berzumba Dengan Muslimat! Memang syiookkkk~~~

By Tuesday, January 17, 2017 , ,

Assalammualaikum w.b.t

Hello semua!!!

Alhamdulillah..pagi tadi saya sempat berzumba di LiyLin Studio. Apa yang menarik nya zumba class kat sini?

Dah lama mencari aktiviti macam ni yang semuanya muslimat termasuklah instructor nya juga. Lagi satu, timing pun sangat menarik. Lepas drop anak-anak ke sekolah, terus ke LiyLin Studio. Kebetulan, Uwais punya tadika pun dekat area sini juga. Selang satu deret bangunan saja from his kindergarten.

LiyLin Studio yang terletak di BK5A/2. Kat dalam tuh lah tempat kami berzumba
Boleh refer jadual hari dan masa if nak join the class. Kalau nak walk in bayar RM18. If nak amik sebulan terus which is class 4 kali then the fees is RM60. Satu sesi dalam sejam, tapi tadi terlebih masa sket maybe start pun agak lewat sedikit. Kalau pagi pukul 8:30am smpi 9:30am. Petang pun ada, cuma time tuh tak sesuai dah dengan saya since Uwais dah ada kat rumah.

LiyLin Studio ini merupakan milik dua orang adik beradik gadis yang manis dan mempunyai semangat untuk berbisness. Actually, sebelum adanya LiyLin Studio , mereka pernah menpunyai sebuah kedai lain iaitu "The Crumbs". Antara produk yang dijual adalah masakan dan minuman berasaskan"homemade"

Sekaligus, mereka membuka peluang kepada surirumah untuk menjadi vendor mereka. Antara yang pernah saya cuba termasuklah nasi ayam goreng penyet, nasi tomato, mee kari, durian crepe, beef lasagna dan pelbagai lagi. Nampak sangat pelanggan tetap sampai lupa apa lagi yang pernah dibeli

Mereka juga ada produk sendiri iaitu FroYo! ( Frozen Yogurt ). Hannah lah peminat setia FroYo ni. Kalau pergi sini tak sah kalau tak makan FroYo. Sedap tau..saya pun suka gak. Heheh..

Oh yer! scone derang pun best tau. Owner tuh yang buat sendri. Cook with love katanye :)
Meh la saya kenalkan owner LiyLin Studio ni.



Owner #1 : Miss Lin ( Kakak)
Owner #2 Miss Liyana ( Adik )
Gambar pagi tadi sebelum sesi zumba bermula. Lepas sejam lebih tadi ..fuhhh!!!! habis semua peluh keluar. Kak Zana ( our Zumba instructor ) bgtau, tadi kita dah bako around 600-700 kalori!!! woaaahhh!!!! clap! clap!

Walaupun step tadi kebanyakan hancur..ke laut dalam. Sebab ramai yang 1st timer katakan. Tapi bila dengar Kak Zana cakap macam tuh terus happy and semangat. Balik lapor, insaf..makan ajer salad chicken fingers budak-budak tadi dengan roti. Air pulak, Ahmad green tea! Psiko la kejap. Rugi la dah bako banyak-banyak kalori pastuh top up dengan makanan manis or berlemak pulak. Aiaiaiaia!

Bila tengok Kak Zana tadi ..memang inspired dibuatnya. Kurus slim sangat walhal umur dah almost 50 years old. Mula la saya interview dia macam-macam. Makan apa kat rumah, anak berapa, kena buat at least berapa kali zumba ni. Hahah!

Okeyla..nak gi amik Uwais pulak from KG. Nanti kita sambung cerita lain pulak yer. Akhir kata, jom sama-sama jaga kesihatan. Semuanya kan pinjaman ALLAH S.W.T dan memang patut kalau kita jaga pinjamaNYA dengan sebaik-baik yang boleh.

Doakan saya consistent yer kawan-kawan! :)

That's All and Thank you for reading!

You Might Also Like

7 comments

  1. Memang kita sebenarnya kena ambil berat kesihatan kita
    Sebab kalau tak sihat nak beribadat pun susah

    ReplyDelete
  2. Eh nanny pergi.. akak x sempat nak join lagini.. Insyaallah pergi juga nanti... kedai baruni akakpun x sampai lagi.. nsk panjat yanggapun boleh bako kaloritu.. anak2 pun bising nsk yogurt...

    ReplyDelete
  3. I tak pernah berzumba. tapi dulu I join dance class. I assume samalah kot boleh bako segala lemak tepu. patutlah I kurus dulu hahah.

    ReplyDelete
  4. bestnya. kalau dekat nak juga join nany skali ..kite xde geng. tmpt pun cm best jer.

    ReplyDelete
  5. Tq for this write up dear Kak Nany ❤😍❤😙 Alhamdulillah Allah pinjamkan peluang kpd kami dua beradik utk sambung bertapak dgn perniagaan baru ini. Syukur dpt terus memberi manfaat ❤❤❤ -Cik Liy ☺

    ReplyDelete