Day #6 - Gambar bermakeup @ tanpa makeup

By Sunday, January 15, 2017 , ,

Assalammualaikum w.b.t

Saya bukan peminat make up. Zaman bekerjaya dulu pun sama jugak. Kalau nak gi keje tuh, tepek moisturizer, pastuh, pakai la cc cream ker, foundation ke then bedak compact. Ada masa guna loose powder sebab tengok kawan pakai macam best ajer..hahah!

Lepas tuh, eyeliner pun baru pakai. Masa memula keje dulu tak pakai sebab tak pandai dan takde exposure. Roomate pun lebih kurang gak. Hehehe.. Lepas tuh, pakaila lipstick sket. Dahtuh, kaler pun jenis malap ajer..hahah! yang kekonon nak neutral look lah konon. Lepas breakfast minum teh tarik, habis dah lipstick. Takdan sampai ke lunch.

Nak touch-up memang malas. Haha!

Owh yer..lagi satu sebab pagi-pagi dah kena uruskan anak-anak. Bila time kita nak pakai tudung siap-siap nak gi keje tuh berpeluh macam lepas marathon. Part muka tulah tak boleh tahan. Nak basuh balik lepas tuh nak tenyeh balik make up. Aduuu..kita ni dah la nak cepat. Last-last letak bedak ajer kat muka.

Tanpa make up
Wahahah! Aci ke tidak bagi ganbo time kawen? Sebab ni la yang bermakeup
Ok, That's All and Thank You for reading!

:)

You Might Also Like

2 comments

  1. heheh..samalah kita kurang bermakeup..tp kdg2 pakai juga...if not pucat lesi..comelnya nani
    ..cantik ...

    ReplyDelete
  2. hehe.. samalah kita pun gtu.. perantin pakai hijau sama lah kite hihi

    ReplyDelete