Hannah turns 9 !

By Monday, February 27, 2017 , , ,

Assalammualaikum w.b.t

Tanggal 25 February 2008, lahirlah puteri sulung kami di Hospital Columbia Asia Puchong. Kehadiran orang baru yang dinantikan oleh kami suami isteri. Kalau nak tau, Hannah ni masa newborn - baby - toddler memang sejenis yang suka menangis. Kalau tanye kenapa..terus terang saya pun tak de jawapan.

Tapi rasanya, waktu tuh dia mungkin seorang yang menuntut segala-galanya harus sempurna. Perlu selesa. Masih ingat, masa dalam ward..nurse tetiba tengah malam datang ke bilik dan kejut saya tidur bagitau, "Puan...anak puan menangis dari tadi, tak henti-henti" . Hahaha! nurse tu pun give up. Bila mama pegang letak kat sebelah terus lena tidur.

 Ketika berusia beberapa hari
 Pipi tu tembam sangat kan? macam pau :)
 Hannah and papa masa kat hospital
 Hannah at age 11 months old. Masa ni mama joined group babywearing. Ini antara pouch yang senang dan best untuk dipakai.
Sambut besday yang ke-2 tahun.
Ini ketika Hannah berusia 4 tahun dan bersekolah tadika di Genius Aulad.
5 tahun, ketika kami menetap di Paris.
Sambutan hari jadi berjemaah bersama sepupu sepapat dan adik beradik  di kampung opah ketika berusia 6 tahun.
Hannah's 6 years old birthday celebration kat rumah di Shinkoiwa, Tokyo Jepun pada tahun 2015.

Waktu ni..cerita 'Frozen' masih famous. Mama packing baju ni from Malaysia angkut ke Jepun.

Rainbow cake by me. Masa kat Jepun jadi fully housewife banyak masa untuk membaking. Bila dah balik Malaysia, tak tau kenapa time management untuk buat kek dah ke laut. Huhuhu...mungkin bila kat sini semua anak-anak dah bersekolah ditambah lagi suami yang berjauhan menyebabkan semuanya perlu diuruskan sendiri. Bila nak buat kek, rasa terus tader mood. Tapi menjahit boleh pulak kan? hahaha!

Tahun ni pula ( 2017 ) takde kek dan makan-makan. Kitaorg bercuti ke Gala Yuzawa main salji sempena hari lahir yang ke-8 tahun. Alaa korang..ni sebab kitaorg dah duduk kat sana. Cer masa tuh kat Malaysia. Alamatnya, gi Secret Recipe or balik kampung ajer la paling jauh. HAHAHAH!


Dalam cable car.

Sambutan hari lahir yang ke-9 tahun bersama classmates Hannah di sekolah, Jumaat yang lepas.
Walaupun sekejap sahaja, dalam 30 minit sebab time break waktu pagi. Saya tau Hannah happy sangat dapat celebrate birthday sekali dengan Muallimah Syuhada yang kebetulan tarikh birthday beliau selang 4 hari dengan Hannah.
Saya masak spaghetti kuah bolognese dan beli nasi lemak bungkus. Alhamdulillah spaghetti saya licin. Yang tinggal kuahnya sahaja. Rupa-rupanya, semua suka spaghetti aunty masak. Saya hanya rebus sepeket sahaja untuk lebih kurang 24 orang pelajar makan. Itupun ada 2/3 orang yang tak datang. Lagi satu, sebab Every Friday memang sekolah buka peluang untuk parents sedekah makanan kat sekolah ni. Takut pula tak habis. Hehehe...nevermind, nanti kalau mood rajin aunty datang. Aunty masak lagi ok? :)

Last but not least, mama doakan agar Hannah sentiasa sihat, dilindungi oleh ALLAH S.W.T, dicantikkan akhlak budi pekerti, jadi anak yang solehah, jadi srikandi Islam, tergolong dalam orang yang suka bersolat dan melakukan banyak amal kebaikan.

Semoga mama, papa, Hannah, Umair dan Uwais kembali ke kampung asal kita semua iaitu Syurga. Tempat di mana Nabi Adam dahulu tinggal. Love you as always!

That's All and Thank You for reading!

You Might Also Like

7 comments

  1. happy birthday sweetie.

    mesti rasa sebak kan. tengok anak kecik dah membesar macam tu. setiap satunya ialah moment terindah kan

    oh you pernah stay di Paris? bestnyaa. you memang travel around the world ke babe?

    and yes, time you kat Jepun, selalu tengok entry baking you. hehehe

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday Hannah. Semoga berjaya dunia & akhirat, menjadi anak yang sejuk mata memandang. Amin. Bila lah boleh dapat jumpa kak Nany ni. Hahah. Rasa macam dah dekat sangat 😂

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Selamat hari lahir hannah..smoga kamu trs mbesar dgn sihat serta bjaya dlm khidupan dunia akhirat.. Comey sgt hannah masa kecik.. Rambut pom comelnya... Owhhh..nany menetap byk negara jugak ye selain jepun.. Time demam frozen tu, fasya pom x lari jga dr theme frozen.. Hehe

    ReplyDelete
  4. happy birthday Hannah.
    Semoga menjadi anak yang soleha, murah rezeki, membesar dengan sihat dan berjaya di dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday hannah! Semoga menjadi anak yang solehah inshaAllah. Banyaknya negara hannah dah pergi, kalah uncle syed ni hahaha uncle okay.

    ReplyDelete
  6. hannah ...sebaya anak aunty..moga hannah berjaya dunia akhirat ya syg...dan dilindungi Allah selalu..aamim

    ReplyDelete