Akhirnya Ketemu Cendol Sedap Di Puchong!

By Sunday, August 13, 2017 , , , ,

Assalammualaikum w.b.t

Since last week bila blogwalking ada jer kawan-kawan blogger yang tayang gambar cendol. Rekemen tempat yang BEST! tapi jauh sangat yang sampai Shah Alam tuh. Lagi satu, saya memang nak cari cendol yang jual bawah pokok tepi jalan ajer.

Sampailah terjumpa sorang kawan  upload di IG beliau gambar makan cendol durian di area Puchong. Wahhh!!! dekat dah dengan rumah saya. Thanks Lieya sebab share contact number semua. Punyalah semangat saya called and whatsapp owner dia.

Tanye bukak tak hari ni, business hour kol berapa smpi kol berapa. Nasib baik die melayan. Kalau tak, kecewa juga lah hajat tak kesampaian. HAHAH!

simple ajer kan warung gerai dia? Kalau nak tahu, ini pertama kali saya makan cendol durian. Selama ni tengok ajer gambar orang upload kat IG / Fb dan Blog. Sampai lama-lama tak tertahan rasa. Kena juga ni pergi try.
Tengok durian dia? memang manis meletop! lemak berkrim disukai ramai. Budak-budak ni, perabih durian nya ajer.  Last-last, maknye juga lah kembung perut tolong perabih cendol derang.
Aksi si bongsu nak melicinkan isi durian sampai betul-betul tinggal kulit luar biji durian tu ajer.
Selain cendol, laksa Kedah pun ada. Sedap habaq haaanggg!!! Tahap pedas dia biasa-biasa ajer. Tapi bila budak2 ni makan, merembes juga air hidung derang.
Kedai Makcik ni beroperasi setiap hari kecuali hari Khamis. Business hour start from 12pm until 6pm.

Lokasi nya berhampiran Masjid As-Syikirin, Puchong Utama. Kalau nak mintak derang send location pun boleh. Whatsapp ajer kat number ni :

012-3953267

Kalau nak call pula, guna number ni :

010-8469435

That's All and Thank You For Reading!

You Might Also Like

8 comments

  1. brp rege semangkuk tu cendol durian??yg femes tu la kt shah alam...terliur btul

    ReplyDelete
  2. Ada juga di puchong ya...sedap nampaknya tu

    ReplyDelete
  3. Wah peminat durian mesti suka ni. lagi 1 yang orang cakap kat TTDI tu kan, tapi i tak pernah makan. I tak makan durian,and kureng minat cendol. heheh kalau abc/ rojak okay la.

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaa! Sskarang dah banyak tempat jual cendol durian macam ni. Dekat TTDI KL pun ada jugak kak. Melimpah ruah cendol dia. Heheh ;)

    ReplyDelete
  5. Ha a...memang banyak betul tengok gambo cendol minggu lepas naik geram pulak.. Nasiblah dpt makan cendol weekend hari tu. Makan cendol kat Tronoh

    ReplyDelete
  6. Puan Nany, skrg kat tmpt ni stiap hari ada cendol durian. Durian kawin local sedaaapp sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh yer ke..thanks bgtau. Hehe..boleh la nanti ke sana lagi :) Harituh, kena tanye dulu ade ke tak durian. Kadang takde kadang ada.

      Delete