Pengalaman Pertama Memasuki Pertandingan Fotografi

By Saturday, September 23, 2017 , , , , ,

Assalammualaikum w.b.t

Hai semua!

Ntah la. Kalau diingatkan..saya tak pernah pun kisah dengan gadget camera husband ni. Rasenya, mula terjebak masa saya menetap di Jepun dulu. Bermula dengan obsesi saya dengan membuat bento art yang pelbagai bentuk dan rupa. Maka, saya gunakan camera yang lebih canggih untuk menangkap gamabr-gambar bento yang saya buat tuh.

Kebetulan, rakan baik saya semasa di Jepun dulu juga merupakan seorang freelance photographer. Camera die memang lagi canggih dan hasil gambar-gambar kawan saya tuh memang meletop! cantik sesangat.

Mungkin, dari situ juga saya mula merakamkan memori dengan lense suami saya tuh. Lagi-lagi bila di negara 4 musim kan. Jadi, memang ada 'cerita'-cerita' rare yang tidak ada di Malaysia. Antaranya ketika  musim bunga Sakura. Dahla musim bunga sakura tuh kejap ajer dalam 2 minggu dah habis. Huhuhu.. memang kena gigih la amik gambar sana sini. Puas hati sesangat bila dapat tengok gambar yang cantik-cantik.

Pagi tadi,  PEBTMPSJ menganjurkan Karnival Go Green di Taman Rekreasi Puncak Jalil 4. Ada pelbagai aktiviti yang dilakukan antaranya termasuklah 'photo contest'. Cuma untuk contest yang ini dah diberitahu lebih kurang 2 minggu awal bersama syarat-syaratnya sekali. Tema yang diberikan adalah Go Green dan perlu meletakkan caption yang tidak lebih dari 30 perkataan.

Jenuh juga korek gambar lama sana sini. Masa tuh tinggal 3 hari jer lagi. Sempat juga snap gambar yang baru guna magnifier macro lense. Maksima penyertaan boleh submit 2 keping gambar bersaiz A3.


Gambar 1
Gambar 2
 Gambar yang terpilih adalah gambar yang pertama tu haaa...

  Jenuh juga mencari idea untuk caption tuh.

                                                               
Yeayyy!!! rezeki dari ALLAH S.W.T. Terima kasih kawan-kawan IG yang memberi ucapan tahniah. Sangat mempositifkan diriku dan semoga dengan kemenangan hari ni dapat membuka pintu rezeki kami anak-beranak di masa hadapan. InshaALLAH..Amin.

That's All and Thank You For Reading!


You Might Also Like

10 comments

  1. tahniah..mmg kreatif sgt.. semoga success selalu

    ReplyDelete
  2. wow... bestnyer... akakpun suka tapi tak pandai sangat .. .tengok orang ambik tempat yang sama bersenijer... suami akak boleh tapi dia tak gemar sangat nak tunjuk bakat...

    ReplyDelete
  3. Tahniah ye Nanny.... Apa hadiahnya?
    Lepas ni nampaknya lebih bersemangatlah kan nak join apa apa contest photography

    ReplyDelete
  4. wahh..tahniah nany..
    lya sdri sgt2 minat fotografi..dlu suka snap2 pic..berangan nk msk ptndingan mcm ni.. tp keterbatasan diri sbb kesihatan membantutkan segalanya...

    apa2 pon..moga dpt mncapai lbh byk kejayaan lps ni..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah. tahniah kak nanny. tak sangka lak akak suka buat bento art. nti share lah gambar tu kat sini. hehe

    ReplyDelete
  6. Alhamdulilah..hope im not too late wish congratulation..tahniah dear..i know u can go far..chaiyok chaiyok nany..rezeki ALLAH tu pelbagaikan..heheh

    ReplyDelete