Sedapnya Cendol Bakar Drive Through Kuala Selangor

By Sunday, December 10, 2017 , ,

Assalammualaikum w.b.t

Hai semua!

Saya ni kalau balik kampung memang lah lalu Kuala Selangor. Tapi, tapi...selalu ikut jalan Meru-Kapar tuh. Jadi akan lalu Jeram dan barulah Kuala Selangor. Cuma hari tu, masa nak balik ke KL sengaja saya masuk laluan Ijok menuju ke LATAR semata-mata nak try Cendol Bakar tuh.

Bila dah beli, saya patah balik keluar guna jalan biasa. Kenapa? Sebab nak avoid toll dan memandangkan kami bertolak selepas zuhur maka takde lah traffic jam nanti. Selamaattttt. Heheh..

Okey..Memula sampai, of course lah tengok menu dulu kan. Macam-macam nama cendol ni haa...Cendol biasa, Cendol VIP, Cendol VVIP..and many more. Untuk mengelakkan rase kekecewaan dengan rasa dan harganya. Saya ambil keputusan untuk mencuba cendol biasa dulu.

Look at that menu and price. Rupa-rupanya kedai ni dah famous amous dah haa!! masuk newspaper and TV3 lagiSapa-sapa nak makan kat sini pun boleh. Cuma die konsep open jer. Kipas pun tade tapi tempat basuh tangan hari tuh nampak memang ade.

Saya ni jenis selalu kalau nak beli, tertanya-tanya...sedap ke idak. Tu yang susah sket nak beli. Lagi satu sebab kena masuk ke dalam sket singgah if nak singgah kan. Macam effort lah jugak. Tapi bila dah pekena tuh..fuhhh!!!! sedap betul rasenya. Harus juga ku repeat nanti in future.

Nyumsss....time ni memang cuaca panas. Sangat lah masyuk dan nyamannya kerongkong anak tekak bila cendol yang sesejuk manis ni lalu masuk ke dalam perut. HAHAHA!

Korang apa lagi. Kalau yang was-was tentang kesedapan cendol bakar drive through ni. Don't worry..InshaALLAH..kalau yang jual tuh guna resepi yang sama dan orang yang sama buat. Confirm sedap punya. :)

Next time, ingat nak stop lah kat sini. Pekena dulu cendol yang lain pulak. Hehehe..Masa perniagaan dari pukul 10:00 am hingga 7:00 pm. Haritu pergi masa weekdays, tak ramai pun orang. Tak sure kalau weekends penuh gamaknya ni.

Ni alamat dan phone number yang saya dapat kat Google :








That's All for now and thank you for reading!

You Might Also Like

5 comments

  1. Dh pernh mkn juga kt sini tp bg tekak kita biasa2 je tp cuaca panas layan cendol mmg sedap

    ReplyDelete
  2. ana pernah rasa sekali kak. not bad lah rasa dia. tp mmg selalu ramai dgn org kedai dia ni. dkt jln ke a famosa pun ada satu kedai dia.

    ReplyDelete
  3. selalu passby je, tak pernah rase lagi..sedap ehh kene cuba ni nanti

    ReplyDelete
  4. sedapnyaaa cndol! mkan pulak time paans2.. alahaiii..

    ReplyDelete