Braces Story Updated! Part 4

By Tuesday, December 04, 2018

Assalammualaikum w.b.t

Hari ini doktor tukar getah dan upgrade size wayar yang saya sedang pakai di barisan gigi bahagian bawah tu.

Proses pertukaran wayar dan getah ni cuma ambil masa lebih kurang 30 minit sahaja. Sebelum melangkah pergi dari bilik rawatan tuh. Doktor akan pastikan, tiada wayar-wayar yang terlebih selepas dipintal ataupun diikat.


Kalau tak, memang tak selesa lah bila wayar yang tajam tuh terkena kulit pipi kita kan. Takut luka pun ia juga.

Bayaran setiap kali lepas appointment adalah sebanyak RM100. Dalam resit tuh juga, doktor akan tulis berapa baki bayaran yang tinggal.

Yeay!!! bahagian atas sudah fully wayar , getah dan bracket. Doktor juga ada buat penanda garisan tengah. Mungkin nak monitor pergerakan gigi tuh kot. Hehe..

Gigi taring yang kedudukan asal nya di atas sudah pun mula turun perlahan-lahan. Cuma gigi bawah lambat sket disebabkan beberapa faktor. Antaranya adalah akar gigi tersebut.

Okey kawan-kawan. Sampai di sini sahaja kisah ku dan braces. Nanti next appointment kita cerita lagi. InshaALLAH.

You Might Also Like

1 comments