Kedai second hand di Jepun / Second hand shop in Japan

By Monday, December 29, 2014 , ,

Assalammualaikum

Sabtu lepas kami sekeluarga pergi ke kedai second hand di Chiba area. Nama kedai second hand tersebut ialah 'Book Off'. Walaupun second hand tapi, barang2 nya masih lagi cantik dan sngat tip top condition nya. Macam2 ada jual. Dari pakaian lelaki/perempuan/kanak2/winter jacket, barangan ski, toys, barangan bayi, dapur, handbags. Fuhhh,...memang lama kami spent masa kat sini. Tak pergi kedai lain pun. Kat sini jer...

Station metro yang paling dekat dengan kedai 'Book Off' yang kami pergi ini ialah Minama Funabashi. Kalau dari rumah kami ( Shinkoiwa station ), kena naik 2 train. 1st, Sobu Line then, Musashino Line. Means tukar train sekali. Dah sampai at last station tu kena jalan kaki around 10minutes mcm tu.

Ni ada few pictures yang berjaya untuk dikongsikan bersama. :)




                              Jalan kaki ke 'Book Off' shop. Bangunan kat depan tu. Nama Mall tu ialah VIVIT
 Baby/toddler carseat
                                                        So many options of strollers

     Luckily, I am not wearing my baby already. But still, I have spent 15 minutes looking at  these stuff. :)


                                                                   My boys favorites




    We bought jacket winter and few pieces of shirts with cheap price and the condition is 10/10.My winter 
     jacket ( Purple color ) is only costing me RM115.
This Uniqlo sweater is only costing JPY500 = RM15. Still looks new !!!!

That's all update for our weekends. Sunday just pegi supa jer beli groceries. Ahaks! . InshaALLAH, esok nak pegi Iqra International School pulak. Nak survey sekolah Hannah. Doakan yer.

You Might Also Like

0 comments