Guinness World Records - Mari membuat Four Seasons Flowers

By Wednesday, August 24, 2016 ,

Assalammualaikum w.b.t

Kali ini saya mencabar diri sendiri untuk menyertai Guinness World Records dengan membuat Four Flower Seasons anjuran Epal Store. Syaratnya, perlu siapkan 50 kuntum bunga bersama kelopak dan 20 daun. Kesemua bahan adalah WAJIB dari kain. Kertas, felt dan sebarang makhluk dari kain tidak dibenarkan.

Bayaran yang dikenakan adalah RM200 (RM150 untuk sijil GWR tersebut manakala RM50 untuk bahan ) . Bunga-bunga tersebut perlulah disiapkan dalam masa yang sudah ditetapkan. Let's say tak dapat nak siapkan juga, then your RM150 will be returned. Material yang disediakan (RM50 tu) hanya cukup untuk buat dalam 5 kuntum bunga sahaja. The rest, you have to buy separately using your own money.


Kain yang dibeli dari Epal Store adalah jenis Satin Math. Standard kalau gi cari kat Kamdar boleh check kat bahagian langsir. Hari tuh dah pergi, sadly warna hijau tade tapi warna lain ade pulak. Haishh...frust dibuatnya. Ended up, beli satin juga tapi lain la sket material die. Lebih nipis dan bersilau. Wauu!! If nak guna cotton pun boleh cuma saya belum cuba lagi sebab warna hijau tiada dalam stok. Hehehe...


Warna ungu tuh kain Satin Math dari Epal Store. Kaler pink bersilau tuh saya beli from Kamdar. Nak buat die memang banyak step dan agak leceh. Kena usaha lebih gigih dan rajin. Teknik untuk buat bunga ini akan diajar oleh trainer di Epal Store.Walaupun renyah dan leceh nak buat, I feel soooooo happy and glad when I see the result. Rasa nak buat dan buat lagi. Tapi tak leh la kan...nanti tak berasap pulak dapur. Bahahaha!

Okeyla..wish me luck please :)

That's all and thank you for reading.


You Might Also Like

7 comments

  1. omg!! rajinnye nany....yg penting lieya suke semangat tu.... in sha Allah dgn semangat waja dan bersungguh2 pasti boleh...ecewahhh...good luck and all the best okey....

    ReplyDelete
  2. Cayok Nany..gud luck n all the best Nany..

    ReplyDelete
  3. Cayok Nany..gud luck n all the best Nany..

    ReplyDelete
  4. haha..bila dah layan susah nak berhenti kan nany..chaiyok2 nany. baru tahu konsep belajar di epal store.siap dapat sijil lg yer bestnye

    ReplyDelete
  5. waahhh..hebatnya nany..gud luck tau..mana tau kot2 dpt pegang rekod tu..
    btw bunga tu cantik sgt..kemas hasilnya...

    ReplyDelete
  6. Gud luck ye NF. Buat buat gini kena orang yg rajin dan kreatif. Kalau maklah baik tak payah hihi....

    ReplyDelete
  7. Wah goodluck n klu tgn kreatif insyaallah menjadi. Chaiyokkk..

    ReplyDelete