Tips membeli Kinugawa Pass di Tobu Office Sky Tree Tower

By Wednesday, January 06, 2016 , ,

Assalammualaikum w.b.t

Ada few methods and places untuk membeli Kinugawa Themepark Pass, 2 day Nikko Pass & All Nikko Pass. You can make an online reservation or beli terus di kaunter tiket.

Kaunter-kaunter tiket Tobu company berada di :

1) Asakusa train station
2) Tobu Group Tourist Plaza, Sky Tree Tower, Tokyo

Paling mudah dan senang untuk saya adalah di Sky Tree Tower sebab dari rumah naik bas direct dan akan berhenti di hadapan Sky Tree Tower. Cuma, kena cross jalan sket.

Entrance Tokyo Skytree. Sila masuk ke dalam
Bila masuk sini, akan nampak coin locker disediakan. Mana tau, kot-kot korang nak simpan luggage dulu ke before check in hotel.
Follow direction to the elevator
Welcome to SkyTree
Elevator yang disediakan. Office Tobu Group Plaza berada di tingkat 5

 Tunggu jer la smpi elevator ni stop kat tingkat 5
Sejurus keluar dari elevator, anda akan nampak information counter di hadapan
Dan di sebelah kiri adalah kedai cenderamata SkyTree
Teruskan berjalan sedikit di hadapan dan follow East Yard direction

Teruskan berjalan lagi

Dan lagi, tapi kali ini dengan penuh keyakinan dan kesopanan

Sampai ke sini. Teruskan lagi berjalan masuk ke dalam

Ini petanda anda semua di jalan yang benar bila nampak patung lembu ni

Jalan dan jalan lagi. Bila nampak simpang di hadapan, amik kiri dan selepas itu, InshaALLAH anda akan jumpa Tobu Office Group Plaza ni

Taraaaa!!! dah sampai.

Ini tiket pass kami. Inclusive rapid train ticket from Asakusa all the way to Kinugawa Onsen. But you can still purchase limited express ticket if you want to secure the seat. Kalau total hour journey, tak banyak beza sangat..cuma 15minit jer tak silap

Sebab budak-budak ni behave jadi peneman masa berurusan nak beli tiket tu, maka dapat la upah sorang satu menan dari officer Tobu Group Plaza tu.

InshaALLAH, kami akan ke :

1) Edo Wonderland Nikko
2) Tobu World Square

Pada 10 dan 11th  January nanti. Kebetulan, ade public holiday kat Japan on 11th tu.

Entry seterusnya saya akan kongsikan details ticket dan jadual, train & shuttle bus di Nikko nanti

That's All and Thank you for reading!

You Might Also Like

3 comments

  1. Enjoy ur holiday in tochigi
    Both place so nice
    Ai dok tochigi 4 years plus b4 moved to chiba
    Nikko mmg place must to visit😁
    Rumah u kt mana ekkk?
    Jom la jmpa bila2 free nnt😊.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dear..rumah kat Tokyo..katsushika ku..
      Jom..jom..kita set date. :)

      Delete