Kinugawa Pass & Public Transport yang berkenaan

By Friday, January 08, 2016 , ,

Assalammualaikum w.b.t

This is the Kinugawa Pass looks like :


Kinugawa theme park pass ni cover free transportation ( rapid train ) from Asakusa towards Kinugawa Onsen termasuk Tobu-Nikko station. Tapi, risiko kalau naik rapid train yang biasa tu seat tak boleh nak reserved. Kalau masa tu ramai orang and seat penuh, jadi kena la berdiri selama 2 jam 15 minit.
So, kami beli limited express ticket booked seat siap-siap. Boleh mintak officer tu susun tempat duduk kalau  nak duk sekali. Tips : Please buy limited train express ticket ONLY at TOBU official company dan dengan pembelian pass sahaja kalau nak dapat less 20% dari harga ticket train yang asal. Sebab kalau  beli kat train station memang tak dapat la discount tu. Kedua, harga untuk kanak-kanak tetap dikenakan kalau nak bagi die seat. If nak pangku dok sekali die tak charge. Harga selepas discount untuk dewasa YEN1160 dan kanak-kanak YEN580. Untuk Umair and Uwais kena baya harga asal sebab derang tade Kinugawa Pass ni. Jadi, harga nya YEN1500. Total semua : YEN11,800. (RM442.00) pergi balik untuk berlima.
Jangan lupa mintak pamphlet yang berkaitan. Boleh la study awal sket. Maklumla, jalan dengan anak-anak kecik ni kena bijak merancang.Hehehe...
Ini pun penting juga. Especially, bila dah ade reserved ticket train masa balik nanti. Kena tau la nak amik bas pukul berapa kalau tak, menangis tak berlagu la jawabnya kena tinggal train. Hahahaha! . Tips : Jadual shuttle bus ni berubah mengikut musim, jadi kalau korang tengah baca blog ni, means dalam musim winter la. Selalunya masa musim summer,bus akan habis lambat lagi disebabkan museum tutup lambat sket.
Disebabkan hotel yang kami stay tu adalah berdekatan dengan Tobu-Nikko station. Kena tau, jadual train untuk sampai ke Kinugawa Onsen. Korang jangan risau, semua perkhidmatan public transport derang sangat tip-top. Memang janji ditetapi. Kecuali kalau ade bencana alam...ha..yang tu ade la kelewatan nya.
Dalam Edo Wonderland nanti, ade few live performance yang pastinya korang tak nak lepaskan. Baik sangat officer ni, sebab jadual tu kot nihongo, jadi die printkan maklumat tambahan and tulis siap-siap yang mane satu performance die. Sugoiii!!!

Ok..itu jer perkongsian hari ini.  Kalau nak tau, tips nak beli Kinugawa Pass ni di Tokyo SkyTree, sila click : http://www.nanyfadhly.com/2016/01/tips-membeli-kinugawa-pass-di-tobu.html

Thank you for reading!


You Might Also Like

3 comments

  1. Dulu if pi Nikko during fuyu mmg Guna densha even dok tochigi tp still pakai tayar natsu sbb rare la yuki nk Turun area rumah Ai tu😅😅😅.
    Kira u nai hat tobu line khen
    Pernah naik 2 Kali limited express ni semua Turun kt utsunomiya.

    ReplyDelete
  2. banyak info.tq nany..insyallah kalau ada rezeki smpai jepun.for sure your blog akn jadi rujukan ua..hehehe..best x sana??sejuk sgt yer.. :)

    ReplyDelete
  3. wahhhhhh..siap ada waktu dan seat..betul2 disiplin kalo duduk jepun ye..

    info berguna ni..kalo tiba2 tersesat ke Jepun bole guna..thanks nany for sharing this..

    ReplyDelete