Musolla di Everland !!!

By Monday, September 28, 2015 , , ,

Jangan tak tau dalam Everland ni ade musolla tau!. Walaupun, kita boleh jer cari mana-mana spot nak solat, tapi tetap kagum and impress sebab derang consider muslim untuk bersolat kat Everland ni.Subarashii nee!!!


Prayer room that provided by Everland. Dalam ni, ade kemudahan berwuduk tapi campur laki perempuan. So, kena take turn. Telekung pun tade..jadi boleh bawak siap-siap or pakai pakaian yang sesuai untuk bersolat terus. :) . Kat sebelah tu, geng Malaysia perempuan dok tunggu husband masing-masing siap solat. 

Tempat amik wudu juga disediakan
Dalam musolla di Everland. Masa ni, dah tade orang. By the time habis solat ade satu family baru sampai. Sian die, tunggu bas kat Gangnam tak sampai-sampai, last2 naik cab sampai sini. Sobsss!! 

Tips :

1) Tak perlu la amik wudu sampai kena 3 kali kanan, 3 kali kiri. Buat yang sunat sudah la..sebab kita tau, surau ni share laki perempuan. So, please consider others. Lagi la yang datang dengan budak kecik, baby sumer. Aku tengok habis basah tempat merata kwsn wuduk tu..Apa kata, kita jadi muslim yang lebih prihatin lepas ni eh? :)


Nak tau cara dan tips ke Everland , boleh click sini :
http://www.nanyfadhly.com/2015/09/tips-dan-cara-senang-ke-everland-korea.html

You Might Also Like

2 comments

  1. Puan,kalau sy pack makanan boleh makan di mana2 sahaja ke atau ada tempat yg specific?thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khadijah,
      Boleh jer nak pack makanan. Kat sane ade kerusi panjang2...boleh jer nak makan situ. Sebelah musolla (kat luar) tu mcm ade tempat duduk tapi bukan kerusi la..macam tembok batu panjang. Boleh la kot kalau nak makan situ..hihih

      Delete