Happy 2nd birthday Umair!

By Sunday, December 09, 2012 ,

Semalam, hari jadi Umair yang ke 2. Happy Birthday Umair!




Hasrat untuk membuat pavlova kek resepi dari Izyan Chefmaster cum geologist terpaksa dibatalkan gar-gara wallet en suami kena pick pocket semasa di station Metro Etoile. Kami terima ianya sebagai ujian ALLAH SWT dan redha dengan perkara yang berlaku. Tak banyak pun duit dalam tuh..20 Euro dan 40 Swiss Francs. Cuma, if convert ke RM memang ratusan la jugak. Debit, credit cards semua dah called bank untuk terminate immediately. Police report lodged already. Done!.Bersabar jerla, balik Malaysia nanti baru la boleh buat new IC and license. Heh.

Ok,back to main topic. Umair dah banyak akal...cakap pun boleh tahan banyak. Mungkiin sebab kakak adalah mentor terbaik dia buat masa sekarang. Umair membahasakan diri dia sebagai'adik'. Contoh ayat:

'Adik nak tido"

'Adik nak susu'

Kelakar, banyak kali betulkan tapi masih sama.Hehehe...

Kegemaran Umair sekarang adalah menonton Upin Ipin. Memang leka dan feeling betul tengok dia layan Upin Ipin. Lawak la juga bila die ketawa sesorang. Tak sangka, cepat sungguh masa berlalu. Rasa baru jer masuk hospital lahirkan Umair. Apa-apa pun, kalau ada rezeki, saya teringin sangat nak bagi Umair kek ini :

Tahun depan, kalau ade rezeki dan umur Allah pinjamkan lagi, nanti mama buat yer sayang. Tapi mungkin ganti jadi U&U instead of U&I.( Umair & Uwais). Hannah pulak jadi Kak Ros. Hahahah...

Sebagai hadiah hari jadi Umair, papa nya telah berjaya buat pertama kali menggunting rambut Umair yang dah macam tempurung /helmet atau apa sahaja yang sewaktu dengannya.Hehehe...Nangis la juga sikit tapi lama-lama ok. Mungkin sebab tak biasa dengan mesin gunting rambut tu. Nah few pictures:


sejukkkkk

kiter korek idung dulu laaaaa...hahaha


lepas kena mandi dan syampu

hensem tak saye?

macam papa or mcm cousin sy si dodek Mu'az?

layan kepoks ngan Upin  Ipin, hahaha...


You Might Also Like

2 comments

  1. ha'ah..ada mcm iras mu'az bile die tgk camera aksi 'teleng' mcm tu..hahaha. umair, maklang doakan umair membesar sebagai hamba allah yg beriman, yg menyayangi rasullullah dan taat kpd papa n mama. jgn buli kakak hannah ye. mu'az kirim salam. geng upin ipin.

    ReplyDelete